marți, 1 aprilie 2008

OC - gata de preselectii

Dap, in sfarsit ne stim concurenta: click.
Ne bucuram ca sunt putine echipe inscrise, mai putine ca in anii trecuti. Asta inseamna, evident, sanse mai multe pentru noi. Pentru proba de advertising sunt 39 de echipe care se lupta pe 13 locuri in finala. Un calcul simplu ne duce la 3 echipe/1 loc in finala = concurenta la Proba de Advertising, Olimpiadele Comunicarii, 2008.

E putin. Again, nu ne pare rau. Dar e putin.
Cauza?

Poate ca e vorba de fenomenul general de scadere a interesului studentilor pentru activitati extrascolare.

Poate ca premiile nu sunt destul de atractive: "Capitolul VII. Tipuri de premii Art.35. Premiile au urmatoarea valoare financiara: Premiul l - 500 de Euro, Premiul II - 300 de Euro si Premiul III - 200 de Euro."

Poate ca posibilitatea unei viitoare angajari e mica si indepartata, cu toate povestile de succes prezentate.

Poate ca nu e asa eficienta campania de promovare de anul acesta; pe mine m-a determinat sa ma insciu cea de anul trecut, care mi s-a parut geniala.

Poate ca modalitatea de jurizare nu e tocmai obiectiva: Capitolul V. Preselectiile Art.21. Ordinea notelor medii nu este singurul criteriu dupa care se decid echipele finaliste, ci doar o imagine asupra optiunilor individuale initiale ale membrilor Juriului. “Board”-ul de preselectie are dreptul sa ia decizii in majoritate, care sa modifice ierarhia notelor medii. sau Capitolul VI. Prezentarile publice Art.33. Organizatorii nu sunt obligati si nu vor publica un clasament complet al echipelor finaliste, cu sau fara notele obtinute.

Poate ca...

8 comentarii:

Carina spunea...

Cred ca o echipa care participa la Olimpiade pentru premii a inceput din start gresit. Nu e rau sa se gandeasca la posibilitatea unei angajari si nu cred ca este o perspectiva indeprtata. Sigur, e posibil sa nu te angajezi pe loc, dar experienta acumulta va conta cu siguranta enorm.

Campania de promovare de anul acesta nu a fost la fel de exploziva (sa vorbesc in termenii vostri :P) ca cea din 2007, dar nu stiu cati studenti se inscriu in urma unei campanii de genul asta. in general Olimpiadele se promoveaza prin word-of-mouth.

Iar in ceea ce priveste criteriile de la preselectii, pe de-o parte e normal. S-ar putea ca nivelul echipelor de la o comisie sa fie mai slab decat la cealalta si atunci e de preferat sa vorbeasca juriile din ambele boarduri pentru a alege cele mai bune echipe :)

Parerea mea :P

Sim spunea...

Nu am spus ca noi participam pentru premii ca daca ar fi asa... oricum am cheltuit mai mult cu intalnirile noastre decat valoarea premiului intai.
Experienta conteaza mult, cu siguranta. De asta participam. Vrem sa experimantam, sa vedem cum se face in realitate, nu "ca la scoala"
Eu am aflat din spoturi radio despre Olimpiada si anul trecut am fost in public. Asta m-a determinat sa vreau sa ma inscriu anul acesta.
In legatura cu criteriile utilizate, e cam ciudat: adica juriul poate alege pe cine vrea fara sa fie obligat sa-si motiveze in nici un fel decizia. Adica notele si criteriile sunt cam degeaba.
Dar cum e o oferta nenegociabila (take it or leave it) am ales ca o acceptam asa cum e ea.

Mira spunea...

Cred ca nu este suficient promovata olimpiada sau studentii nu au fost motivati de tema campaniei. Probabil ca noi facem parte din cei 50% care mai acorda o speranta politiei, si deci, ne asumam provocarea de ai determina si pe altii sa faca asta.

Carina spunea...

Simona, nu ma refeream la voi cand ziceam de premii, ci la toti colegii aia ai mei care primul lucru cand au de Olimpiade e "ce se castiga?"

In ceea ce priveste jurizarea, intr-adevar e subiectiva, dar avand in vedere ca e vorab de creativitate e greu sa nu fie asa :)

Bafta ;)

Sim spunea...

Carina, ai dreptate! Tot ceea ce putem este sa avem incredere in juriu, avand in vedere valoarea membrilor.
Bafta multa si voua!

Anonim spunea...

Din cate stiu altfel se calculeaza. Pentru ultimul loc ramas adica 13 calculeaza echipele inscrise :). Asta ca sa nu faci inainte My dream is to fly ... :D.

Anonim spunea...

Din cate stiu altfel se calculeaza. Pentru ultimul loc ramas adica 13 calculeaza echipele inscrise :). Asta ca sa nu faci inainte My dream is to fly ... :D.

Sim spunea...

Oricum s-ar calcula au fost putine echipe inscrise.
Speram ca asta nu a insemnat si un nivel slab al participantilor si ca va vom vedea o confruntare de zile mari in finala.